Opleiden in de school

Op onze school werken wij nauw samen met Pabo Hogeschool Leiden. Naast de mogelijkheid voor het stagelopen van studenten op onze school, fungeren wij als opleidingsschool binnen het project Samen Opleiden. Binnen dit traject lopen studenten meer stage in de praktijk en leiden wij, op onze school, studenten in samenwerking met de Pabo mee op tot leerkrachten. Dat betekent dat de studenten vanuit dit traject meer stagelopen dan reguliere studenten en wij deze studenten ook meenemen in het gehele programma van hun mentor (de leerkracht in de groep). Dat betekent dat zij ook welkom zijn bij onze vergaderingen, aansluiten in werkgroepen, oudergesprekken bijwonen, etc. U kunt ze dus op allerlei momenten tegenkomen in school.  Door Opleiden in de school hopen wij een steen bij te dragen aan studenten die na 4 jaar Pabo echt klaar zijn voor de praktijk! Zie de tekening van Opleiden in de school waarin u kunt zien dat studenten echt worden gematcht aan de opleidingsschool aan de hand van hun leervragen, welke uitdagingen zij allemaal ondervinden tijdens hun studie en stage en waartoe wij opleiden.

Informatie nieuwe ouders

Onze school is een ontwikkelingsgerichte school voor zowel leerlingen als leerkrachten. We leren van elkaar en groeien door te delen. We zijn samen verantwoordelijk voor de groei van kinderen. Wij benaderen het onderwijs door te kijken vanuit de leerling. Spreekt u dit aan voor uw kind? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding.

Deze afspraak kunt u maken met Laurens van Velzen, directeur van de school. 


De school is bereikbaar op het telefoonnummer 0172-478902 of via de mail directie.vroonhoeve@morgenwijzer.nl

Op basis van het schoolondersteuningsprofiel (SOP) is er schooljaar 2023-2024 geen ruimte voor zij-instroom in groep 5, 6 en 7. In groep 3 is alleen plaats wanneer er sprake is van geen extra ondersteuning.  

 

In de laatste drie lesweken van het schooljaar starten wij geen nieuwe gesprekken meer om kinderen binnen Alphen aan den Rijn te laten overstappen naar onze school. Vanaf september zijn deze gesprekken weer mogelijk.